Oslo Italian Festival 2009

italian festival 2009Vi i den Italienske Stats Eksportråd (ICE) er stolte av å ha lansert den fjerde utgaven i rekken av  ”Oslo Italian Festival 2009”,  arrangert i samarbeid med den Italienske Ambassade, det Italienske  Kulturinstitutt og ENIT (den Italienske Stats Turistbyrå).

Festivalen kunne tilby et tett program med  ca. 30 arrangementer som bød på  aktiviteter spredt over hele byen i perioden  25. mai til 12. juni.     Festivalen ble offisielt åpnet den 25. mai av  den italienske Ambassadøren i Norge, Rosa  Anna Coniglio Papalia, og Direktøren ved  Den Italienske Stats Eksportråd, Gabriella  Lombardi, på restaurant ”Olivia” i  Hegdehaugsveien. Til vår store glede kom  Oslos ordfører Fabian Stang på besøk og  holdt en kort hilsen hvor han påpekte sin  begeistring for Italia.  Været var fantastisk,  noe som satte sitt preg på stemningen.  Mange prominente gjester, business_  kontakter og medborgere deltok i feiringen  og kunne nyte deilige italienske spesialiteter og vin.

Oslo Italian Festival ble et utstillingsvindu for italiensk mat og vin gjennom  en  kulinarisk rundreise i  Oslo organisert i samarbeid med italienske restauranter og kaféer.

Italiensk design ble presentert med italienske produkter hos butikker og kjøpesentra.  I regnværet ble  det gjennomført “Italienske dager” i Vika” med utegrilling hos en av våre sponsorer, men levende  musikk og shopping. Våre grønne-hvite-røde farger i form av ballonger og flagg frisket opp og skapte  stemning i en grå dag.

Ulike foredragsholdere informerte om handelsmuligheter  mellom Norge og Italia hos Oslo Handelskammer der 70  personer deltok.    Seminar om kvinnelig entreprenørskap, der  forretnings_  kvinner  fra Handelskammeret i Ravenna møtte kvinnelige  norske gründere, ble arrangert i vårt kontors lokaler og  mottatt med stor entusiasme. Utveksling av erfaringer med å  forsone  familiesituasjon og karriere  samt muligheter for et  fremtidig partnership mellom våre deltakere, ble  gjennomgående temaer.

Arkitektur ble belyst ved foredrag om moderne italiensk  arkitektur i forbindelse med ”Unplugged Italy” i samarbeid  med Politecnico di Milano og Nasjonalmuséet i Oslo.

Innenfor kultur og litteratur: møte mellom italienske  oversettere og norske forfattere fant sted på Litteraturhuset.   Besøk av den italienske forfatteren Claudio Magris   presenterte sin bok ”Alla Cieca” hos Litteraturhuset og  ved  Tronsmo. Bokhandel presenterte den fargerike greven Paolo  Francesco Quirino Quirini, etterkommer av hovedpersonen  Pietro Quirini, i tegneserieboken ”1432, da stokkfisken kom til  Venezia”. Til gjestenes store begeistring ble det servert nydelig baccalao og polenta.  Paolo Quirini  forsatte sin reise til Lofoten dagen etter foredraget, der ordføreren i Røst Kommune tok ham imot.  Sammen  markerte de vennskapsbåndet mellom Røst og Italia.

Scuola d`Italiano holdt åpent hus med presentasjon av Italiensk mat- og vinkurs og annet.

Musikk: en fengende konsert med den meget anerkjente italienske pianisten Giovanni Allevi i Gamle  Logen.Innenfor tema film: møte med regissøren Andrea  Molaioli i forbindelse med visning av filmen ”La  ragazza del lago” (2007), etter Karin Fossums  roman ”Se deg ikke tilbake”.

Turisme: forbrukerkonkurranser med  reisepremier i samarbeid med lokale reisebyråer i  Oslo.

Det ble arrangert en Italiensk paviljong på  messen ”Nor-shipping” i Lillestrøm, med 14  italienske utstillere under festivalen.

Italiensk bilindustri var representert og blant  festivalens sponsorer var Fiat, Ferrari og Maserati  som viste frem sine nyeste modeller.

Målet med Italian Festival er å spre kunnskap om  den italienske livsstilen på sitt beste, om  innovative såvel som tradisjonelle produkter og  tjenester, som igjen har spilt en viktig rolle for  berikelse av den norske kulturen.   Festivalen belyste det historiske forholdet mellom  Norge og Italia. To fantastiske land, to  initiativrike nasjoner hvis likheter også gir et  bilde av de to landenes karakteristiske og  individuelle trekk, slik festivalens grafiske profil poengterte.  Vi vil takke alle deltakerne, sponsorene, utstillerne, besøkende og gjestene for å ha gjort festivalen til  en suksess ved å ta del i aktivitetene, og spre videre kunnskapen om alle de ulike aspektene ved Italia.  Det har gledet oss å se all entusiasmen og begeistringen som har blitt vist gjennom hele  arrangementet. Dette  setter vi stor pris på.  Vi kan anbefale et besøk på Oslo Italian Festivals hjemmesider, www.osloitalianfestival.com, hvor  du også vil finne bilder fra festivalen.

Tekst:  Dag Stahli/Maria Visaggi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.